Sayfalar

22 Eylül 2012

Seo Ayarları

Web sitesi için seo ayarları yapılırken nereden başlamalıyız, bu konuda araştırma yapan web sitesi yöneticilerine yönelik ön bilgi için en basit anlatımla sıralayalım.
Öncelikle web siteniz wordpress gibi bir blog sistemi ile kurulmuş olursa  seo ayarları bir kaç basit adımla seo eklentileri eklenerek yapılabilmekte, site haritaları otomatik olarak güncellenmekte ve yeni, yazılarınız ping servislerine yollanmaktadır
, wp bu iş için biçilmiş kaftandır.
Web sitesi kurulumu yapıldıktan sonra hoş görünümlü ve temiz bir kodlama yapılmış web tasarım tercih edildikten sonra sitenizi  etkileyici görseller ve okumaya değecek bilgilerle seo uyumlu yazılar eklenerek ziyaretçilerinizin sitenizi beğenerek tekrar tekrar gelmesini sağlamalı ve sosyal medyada, blogunda vs sizin sitenizden söz etmesini ve bağlantı vermesini sağlamalısınız.
Tüm bunlar yazıldığı kadar basit değildir, web tasarım ve yazı ekleme kısmını herkes yapabilir belki ama, adından söz ettirecek bir web sitesi olmak hayli emek isteyen bir iştir.
Yani lafın kısası seo işinin püf  noktası sitenize bolca link verilmesidir, tasarım, içerik ve site içi seo ayarları gibi diğer yapılması gerekenler malesef tek başına yeterli olmamaktadır.
Doğal yollarla onlarca siteden tanıtım yazısı ve arkadaş listesinden link alma meselesi tamamen sitenizin popüler olmasıyla alakadır, yada paranıza kıyarak reklam yoluna gidebilirsiniz.
Web sitesnize doğal yollarla link verilmiyorsa, ücret karşılığı linkte alamıyorsanız, anahtar kelimenizde zorsa malesef siteniz yerinde saymaya devam edecektir.