Sayfalar

9 Nisan 2012

Seo Teknikleri

Seo Teknikleri
Seo teknikleri hakkında blog yada web sitesi olan ve Google'da başlarda çıkabilmek isteyen hemen herkes bir miktar bilgiye sahiptir. Şimdiye kadar seo teknikleri içerisinde en etkili uygulama diğer web sitelerinden link alnımasıyla pagerank değeri elde etmek ve özgün, ilgi çekici yazılar yazarak hem arama motorlarını hemde insanları seo teknikleri uygulanan siteye çekmek olarak karşımıza çıkıyordu.
Şu sıralar pagerank değeri ve backlink kasma olayı eskiye nazaran önemini yitirmiş gibi görünüyor. Bu durumda yeni trend seo teknikleri olan orjinal içerik, yorumlara katılım oranı, ziyaretçilerin sitede geçirdikleri süre ve yazının beğenilerek sosyal medyada paylaşılması gibi görünüyor.

Elbette link almak halen önemli bir unsur ancak eskisine göre bariz şekilde etkisi azalmış durumda, bu nedenle orta zorlukta bir kelimede yapılan seo çalışması için içerik bakımından zenginlaştirildikten sonra olabildiğince doğal yolardan yani yorumlara eklediğimiz linkler ve sosyal medyada paylaşımlardan faydalanmak ve adam akıllı bir kaç arkadaş blogdan link almak yeterlidir, internette blogları takip ederek yorumlara katılımda bulunan ve blogcu arkadaşları olan herkes için zaten bu kadar bir link alımı hemen hemen her blogcu için normaldir.
Sanırım herşey normale dönüyor...