Sayfalar

15 Ocak 2012

Konya Seo

Seo ekibimiz Konya seo danışmanlığı hizmetiyle web sitenizin anahtar kelimelerinizde Google'da ilk sayfa sonuçları içinde listelenmesini sağlamaktadır. Seo Konya dahil bir çok ilimizde internet ortamındaki hizmet yada ürünlerin pazarlanması konusuda artan rekabetten dolayı çok büyük önem kazanmıştır. Konya seo, web tasarım ve e-ticaret konularında desteğe ihtiyaç duyarsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Hz. Mevlana’nın tarihini anlatan Mevlana Müzesi yanında Konya, halıcılık ve kilimcilik ile de bilinen bir bölgemizdir. Tarımcılık faaliyetlerinin önemli bir yer kapladığı bölgede sanayi da gün geçtikçe önemini artırmaktadır. Konya’da bölge halkının rağbet gösterdiği çok çeşitli piknik alanları ve rekreasyon alanları mevcuttur. Yöresel tatlar arasında etli ekmek ve Mevlana şekeri yer alır.

Konya ili 38.157 km² yüzölçümüne sahip olup nüfusu 1.959.082’tir. İl merkezi de Konya’dır ve 1.003.373 nüfusa sahiptir. Konya özellikle semazenleri ile ünlüdür. Mevlana Müzesi, Hz. Mevlana ve onun yolundan devam eden dervişlere ithaf edilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında da burada sema gösterileri yapılmıştır. Dergah olarak kullanılmış olan bu müze binası adını, İslam Dünyasında tasavvuf ve şair olan mevlevi yolunun da öncüsü olan Mevlana ünvanlı Muhammed Cellaledin Rumi’den almıştır. Mevlana’nın türbesi de burada bulunmaktadır. Bunların dışında Konya bir universite şehridir ve şehirde olduğu kadar bölgede de birkaç önemli cami bulunmaktadır.