Sayfalar

15 Ocak 2012

Şanlıurfa Seo

Seo ekibimiz Şanlıurfa seo danışmanlığı hizmetiyle web sitenizin anahtar kelimelerinizde Google'da ilk sayfa sonuçları içinde listelenmesini sağlamaktadır. Seo Şanlıurfa dahil bir çok ilimizde internet ortamındaki hizmet yada ürünlerin pazarlanması konusuda artan rekabetten dolayı çok büyük önem kazanmıştır. Urfa seo, web tasarım ve e-ticaret konularında desteğe ihtiyaç duyarsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Şehir merkezinde tarihi çarşı kesinlikle görülmeye değerdir. Halil-ur Rahman Cami, kutsal balıklarıyla ünlü Balıklı Göl yanında yer alır ve bu alan her yıl çoğu yerli olmak kaydıyla yabancı turist de çekmektedir. Eğlence olarak bölge restoranlarında düzenlenen yemekli yerel Sıra Geceleri sayılabilir. Yerel lezzetleri arasında et ve ciğer kebapları, lahmacunu ve tatlıları kahve olarak ise mırra sayılabilir.

Şanlıurfa ili 19.091 km² büyüklüğe sahip olup nüfusu 1.443.422’dir. Şanlıurfa ilinin merkezi de Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa yada diğer adıyla Urfa, Türkiye’nin güneydoğusunda yer alır ve nüfusu yaklaşık 390.000’dir. Şehrin eski adı Edessa’dır. 3 Tarafı dağlarla çevrili olan Urfa Ovası verimli arazilere sahiptir. Bölgede konuşulan diyalekte Urfa da denilmektedir. Şehrin en önemli tarihi eserlerinden birisi, il merkezinin tepelerinden birinde yer alan Urfa Kalesi’dir. Şehrin surları yanında 6. yy.’dan kalma su kontrol parçaları da yer yer görülebilmektedir. 17. yy.’a tarihlenen medrese ile Halilül Rahman Cami bölgedeki müslüman eserlerdendir. Anadolu ile Kuzey Mezopotamya arasında yer alan kervan-ticaret yolu üzerinde yer alması sebebiyle Urfa, asırlar boyunca stratejik bir konuma sahip olmuştur. Ekonomisi özellikle tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Başlıca ihracat kalemleri ise tereyağı ve pamuktur.