Sayfalar

15 Ocak 2012

Iğdır Seo

Seo ekibimiz Iğdır seo danışmanlığı hizmetiyle web sitenizin anahtar kelimelerinizde Google'da ilk sayfa sonuçları içinde listelenmesini sağlamaktadır. Seo Iğdır dahil bir çok ilimizde internet ortamındaki hizmet yada ürünlerin pazarlanması konusuda artan rekabetten dolayı çok büyük önem kazanmıştır. Iğdır seo, web tasarım ve e-ticaret konularında desteğe ihtiyaç duyarsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Bölgedeki en önemli sanayi girdileri büyükbaş hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerden oluşmaktadır. Bölgede az da olsa tuz üretimi söz konusudur. Nuh’un Gemisi’nin bulunduğuna inanılan Ağrı Dağı bölge sınırları içerisinde yer almaktadır. Iğdır’da bulunan birçok restoranda yöresel tatları tadabilirsiniz.

Iğdır ili 3539 km² büyüklüğe sahip olup nüfusu 181.866’dir. İl merkezinin adı da Iğdır’dir. İlginç olan Iğdır’ın 3 farklı ülkeyle sınır komşusu olmasıdır. Bunlar; İran, Azerbaycan (Nahçıvan) ve Ermenistan’dır. Iğdır’da değişik lehçeler konuşulmaktadır. Aras nehri Ermenistan ile sınırı oluşturmaktadır. Türkiye’nin en yüksek Dağı olan Ağrı Dağı Iğdır sınırları içerisinde yer almaktadır ancak arazilerin büyük çoğunluğu dağlık bölgenin çok daha altında yer almaktadır. Iğdır şehri Kars ve Ağrı arasında bulunmaktadır. İran'a doğrudan bir geçiş söz konusu değildir, Ermenistan ile de sınır kapıları kapalıdır dolayısıyla her ne kadar 3 ülkeyle sınır komşusu olsa da, sayılan sebeplerden ötürü bölge ekonomisini hareketlendiren bir durum maalesef yaşanmamaktadır. Ağrı Dağı’nın %70’inden fazlası fiziki olarak Iğdır ilinde yer alsa da turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi adına alınan yatırımlar (ödenekler) Ağrı Belediyesi'nin hizmet alanına girmektedir.