Sayfalar

12 Eylül 2012

Backlink

Backlink web sitenizin internet ortamında bıraktığı bir nevi ayak izleridir diyebiliriz. Backlinkblogları gezerken ilginizi çeken yazılara yorum yaparken doldurduğunuz formdaki web sitesi bilgilerinizden tutunda herhangi bir internet gazetesi blog yada forumdan sitenize link verilerek atıfta bulunulmasına kadar her türlü bağlantı şeklini kapsar.


 Google botları katılımda bulunduğunuz bu siteleri tararken size ait izleri verilen bağlantı yolu ile takip ederek sitenize ulaşır ve analiz eder. Bu nedenle backlink çalışması yapan seo danışmanları bu doğal yollarla alınan linkleri tercih etmekte, arama motorlarıda bu şekilde naturel bağlantı biçimlerini önermektedir.

Her ne kadar bunların dışında olmaması gereken hacklink adı verilen backlink türleri uygulanmakta ve çoğu zaman problem olmasada arama motorlarının farkına varması durumda bu siteler dizinden silinme vs. cezalandırılarak uzun zaman sıkıntılar yaşayabilmektedir.

Sitenizi sağlam adımlarla kalıcı bir şekilde ileri taşımak istiyorsanız bu tip çalışmalara pek kulak asmamalı oyunu kurallarına göre oynamalısınız.