Sayfalar

14 Şubat 2012

Seo Ne Kazandırır?

Seo bana ne kazandırır, binbir emek vererek, zaman ve para harcayarak web sitemin yaptığım işle ilgili kelimelerde Google aramalarında ilk sayfada çıkmasını sağlamanın karşılığını tam anlamıyla alabilecekmiyim?
İşte sitesine seo yaptırma aşamasında insanların düşebileceği kuşkulu durumlardan bir tanesi budur.
Bunun anlaşılması için ilk önce bir süre anahtar kelimenizde Google adwords reklamları vermeniz, anahtar kelimelerinizin tıklanma oranlarını ve geri dönüşümü hakkında fikir edinmenize yardımcı olabilir.
Şu bir gerçektir ki insanlar Google'da ayakkabıdan kol düğmesine, buzdolabı fiyatlarından böcek ilaçlama firmalarına kadar binlerce kelime ile aramalar yapmaktadır.

Bununla beraber özellikle işyeri genellikle yerleşim merkezlerinden uzak sanayi bölgelerinde olan bazı sektörlerde insanlara ulaşmanın en iyi yolu internet ortamıdır.

Örneğin bir böcek ilaçlama şirketinin ofisi her yerde sıklıkla karşılaşılabilecek bir şey değildir, ancak böcek ilaçlama şirketleri internet dışında en azından sokaklarda, apartman girişlerinde duvarlara reklam broşürleri yapıştırmak suretiyle insanlara ulaşabilmektedir.
Ama birçok sektörde bu şekilde reklam türleri kullanılmamaktadır, mesela bir epoksi zemin kaplama firmasının belkide internet reklamları dışında pek fazla tanıtım seçeneği olmayabilir. Tüm bunlar düşünüldüğünde seo çalışmalarının ne kazandıracağı açıkça görülmektedir. Google'da "seo" diye aradığınızda kurumsal seo hizmeti veren bir çok seo danışmanı bulabilirsiniz, her geçen gün daha fazla insanın bunun faydalarının farkına varması ile anahtar kelimenize yapılan rakip çalışmalar artmakta  buna bağlı olarak yapılacak çalışmalar daha zorlaşmakta ve seo fiyatları artmaktadır, bu nedenle ertelemeden bir an önce kolları sıvamanızda sizin kazancınıza olacaktır, demedi demeyin.