Sayfalar

12 Şubat 2012

Html5

Html5 nedir, kısaca özetlemek gerekirse şimdiye kadarki en gelişmiş özelliklere sahip html kodlarıdır. Seo uyumlu yeni bir web sitesi yapmayı düşünüyorsanız sitenizi html5 ile kurmanızı tavsiye ederim. Sitenizi web tasarım ve seo açısından önemli özellikler getiren Html5 ile kodlayarak yeni nesil tarayıcıların desteklediği harika çalışmalar yapabilirsiniz.


Şu anda wordpress ve blogger gibi blog servisleri html5 temaları kullanıcılarına sunmaktadır, Türkiye'de Fatih Hayrioğlu blogu dışında çok fazla kaynak bulunmasada ingilizcesi olanlar html5 diye arama yaparak bir çok sitedeki html5 dersleri takip edebilirler.

Html5 header, nav, hgroup, section ve article, footer gibi kodlarla arama motorlarının siteyi daha iyi analiz etmelerine olanak sağlayarak seo açısından çok büyük faydalar sağlayabilmektedir. Site açılış hızı ve w3 standartlarına uygun temiz bir kodlamanın seo'ya etkisi herkes tarafından zaten bilinmektedir. Birçok güzel özelliğinin yanı sıra bir çok gereksiz kod kümesinin kaldırıldığı Html5 ile daha az kod kullanılarak daha hızlı açılan, daha iyi yorumlanan web siteleri yapmak mümkün oluyor.