Sayfalar

4 Ağustos 2012

Domain Seçiminin Seo'ya Etkisi

seo domain ilişkisi
Web sitesi yaptırmak için domain seçimi sırasında alan adı içinde en önem verdiğiniz kelimenin geçmesi seo çalışmalarında sitenize avantaj sağlayacaktır. Hatta sadece anahtar kelimenizden oluşan örnek verecek olursak seo.com gibi jenerik domainler ilk sayfalara çıkmanızda şansınızı dahada arttırabilir. Burada yanlış anlama olmasın, illaki çıkar diye birşey söz konusu değildir, ancak aynı seo çalışmasını yaptığınız iki site karşılaştırıldığında bu şekilde anahtar kelime barındıran domain daha avantajlıdır. Bu nedenle birçok kişi buna önem vermekte, hatta bazı kelimelerde o kadar yoğun seo yapılmaktadır ki kelimenin her türlü domain varyasyonu alınmış durumdadır.
Buna örnek olarak seo kelimesi için seo.com , seouzmani.com seodanismanligi.com seokrali.com seohocasi.com, seoefendisi.com, vs liste uzayıp gider, bu iş artık traji komik bir hal almıştır, insanlar bu şekilde kaliteli kelimelerden domainleri alıp zula yaparak domain borsası oluşturmuşlardır.
Ancak son zamanlarda bununda önemini bir nebze yitirdiğini gözlemliyouz, Google zaman içerisinde algoritmalarına daha akılcı özellikler ekleyerek web sitelerini değerlendirmede domain, backlink ve pagerank gibi spekülatif olabilecek unsurları biraz daha geri planda tutmaya başlamıştır.