Kendi tecrübelerimden yola çıkarak bir kaç tavsiyede bulunacağım.
2007 den beridir blog yapan ve daldan dala atlayan ben bu daldan dala atlama süreçlerimde öğrendiklerimi paylaşayım dedim.
1- Blogunuzun Görünümü Göz Yormasın
Yeni bir blog kurduysanız ilk yapacağınız büyük ihtimal blogu doldurmak uğruna sağ sola widgetlar ekleyip, karışık, göz yoran bir tema kullanmak olacaktır. Ya da çok sade bir tema... Ben ilk açtığımda arka plan koyu yeşil yazılar gri renkte falandı.Yani kısacası temanız, arka planınız sade olsun. Göz yorması açısından koyu renklerden kaçının.
2- Ana Sayfanızda ki Yayın Sayınızı Azaltın
Her yazdığınız hemen görülecek gibi düşünmeyin. Okuyucu zaten sizin yazılarınızdan hoşlandıysa önceki kayıtlara gidecektir.
3- Çok Alıntı Yapmayın
En fazla 5 yayınınızdan 1 tanesi alıntı içersin. Alıntı yapacaksanız, alıntı yaptığınız yayında kendi fikirlerinizi de ayrıca kısa da olsa belirtin.
4- Kendinizi Blog Hakkında Geliştirin
Blog hakkında, blog yazmak, google seo ayarları.. vb. yazan çok yararlı siteler var, o sitelerdeki yazıları dikkatinizi vererek okuyun ve blogunuza uygulamaya çalışın.
5- Kendinizin Okumaktan Sıkılacağı Bir Yazıyı Paylaşmayın
Yani paylaşmış olmak için paylaşmayın.
6-Yazı Uzunluğunuza Dikkat Edin
Bir yayında 250 kelimeyi geçmeye özen gösterin. Ama yazıyı çok uzun tutup okuru sıkmaktan da kaçının.
7- Yazılarınızı İlgili Sosyal Medyalarda Paylaşın
Mesela facebookta Seo ile ilgili bir sayfa var ve sizin blogunuzun konusu da bu diyelim, yazılarınızı ara ara o sayfa ya da grubun duvarında paylaşın. Ama çok sık paylaşarakta kişileri rahatsız etmeyin.Şikayet edilmenize sebep olabilir.
8- Blogunuz Her Konuda Olmasın
Uzmanlaştığınız bir konu, ve onun haricinde en fazla 3-4 konudan daha bahsedin ama her konuda bir şeyler yazmak faydalı olmayacaktır. Bir konuda etkili paylaşımlarda bulunun.
9- Hit, Yorum, PR ..vb. Değerleri Çok Önemsemeyin
Hit amaçlı olursanız hit almanız zor olur. Amacınız yazmak olsun, hit kendisi gelecektir.
10- İçinizden Gelmiyorsa Yazmayın
Sadece alıntılardan ibaret olan ve amaçsız,çöp bir blogunuz olacağına hiç blogunuzun olmaması daha iyidir. Uğraşabilecekseniz yazın derim. Blogcu olmak ve yazmak, tamamen istek sonucudur.
Bu liste uzar gider. Ama 6.Maddede de yazdığım gibi yazımızın uzunluğuna dikkat etmemiz lazım değil mi ;)
Zevkli bloglamalar.