Sayfalar

30 Ocak 2012

Doğal Seo Teknikleri

Seo yapmak için uğraş veren insanlara Google bir takım tavsiyelerde bulunuyor, bu konuya biraz değinmek istiyorum. İş bu yazıda "arama motoru" kelimesinden Google kastedilmektedir, zira Bing, Yandex falan bence fasafiso geçelim bunları arkadaşlar, ne zamanki ülkemizde Google yasaklanır belki o zaman bunlar kullanılır.

Google diyorki seo yapmak isteyenlere, doğal ol! Doğal olmaktan kasıt internette gezinen, paylaşan normal insanlar gibi düşün, insanların ilgisini ne çekiyor Facebook, Twitter gibi yerlerde en çok ne tarz paylaşımlarda bulunuyor, hangileri en çok beğeniliyor hakkında yorum yapılıyor.

Tüm bunları iyi analiz etmek ve yazılarımızı, video yada resimlerimizi binlerce farklı kişinin sosyal sitelerden paylaşmasını sağlamak ve bu paylaşımlardaki linkler sayesinde hem kullanıcıları hemde arama motoru böcüklerini sitemize çekmemiz gerekiyor.

Peki nasıl doğal olabiliriz, işte burada başlıyor mevzu. Ne yer, ne içer yada ne giyersen giy arkadaş! Başkası olma kendin yeter diyor Google.

Herkesin diline dolanmış aynı geyikleri, yazıları bir kenara bırak, insanlara aradığı şeyi ver, hatta rakiplerinin bilmesini istemediğin püf noktaları bile paylaş okuyucularınlaki farkın olsun.

Nitekim böyle olunca diğer sitelerden farklı şeyler yazmış, insanların yazını sonuna kadar okumasını ve paylaşım butonları ile sosyal medyada bi dünya kişiyle paylaşmasını sağlamış olursun, yada kendi bloğu olan elemanlar tavsiye edilen siteler listesinde sizede bir bağlantı verebilir.

Bu şekilde hem düzenli olarak takip edilen popüler bir site olur hemde arama motorlarının beğenisini kazanmış olursun.

Bunlardan başka aktif bir şekilde sende blogları gezerek ilgini çeken yazılara yorum eklersin, yorum eklerken bile doğal, ilgi çekici olmalısınki yorum formunda web sitesi bilgilerinden  bu yorumun sahibine ulaşmak daha fazla bilgi edinmek isteyebilirler. İnternet ortamında sitenize giden hemen her bağlantı bu şekilde doğal olmak kaydıyla seo için çok faydalıdır.