Sayfalar

30 Aralık 2012

Wordpress Tema

Wordpress tema kullanarak yeni bir web sitesi kurmak ve bu siteye seo yapmak istiyorsanız uygulanabilecek en güzel yöntemler hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse bunu birkaç madde halinde listelemek mümkün, şimdi kısaca bu konuya değinelim.
İlk aşamada sitenizin alt yapısı önemlidir, birçok seo yapılandırmalarını, site haritalarını, site güncellemelerini birkaç basit adımla uygulamaya koymak için dinamik bir yapısı olmalıdır. Bunun için blog sistemi ile web sitesi kurmak en ideal olanıdır.


Wordpress dünyada en çok tercih edilen, arama motoru optimizasyomu için en cazip gelen açık kaynak kodlu blog yazılımıdır, wordpress seo eklentileri, otomatik olarak güncellenen site haritaları, yeni girdilerin ping servislerine iletilmesi ve özellikle son sürümlerde yüklü gelen temaların yeni nesil html5 kodları ile oluşturulması önemli birkaç özelliği arasında listelenebilir.

Wordpres seo bakımından olduğu kadar web tasarım açısındanda çok esnek bir yapıya sahip olup yüzlerce hazır tema arasından dilediğinizi kullanabilir, hatta biraz html ve css biliyorsanız kendi özel temanızı tasarlayabilirsiniz.
Web sitesi kurulumu aşamasından sonra yapılacak şey sitenizin meta tag düzenlemesidir, burası sitenizin başlık kısmı açıklaması ve anahtar kelimeleri bulunan yerdir, insanların sizi bulmalarını arzu ettiğiniz kelime öbeklerini burada dikkatli bir şekilde kullanarak arama motorlarına ve insanlara siteniz hakkında bilgi vermiş olursunuz. Burada dikkat etmeniz gereken şey abartıya kaçmadan kurallara uygun bir şekilde düzenleme yapmaktır.
Bu konuyuda kolay anlaşılır bir şekilde izah etmeye çalışacağım, seo yapılan sitemizin wordpress tema ve wordpress  kurulumu ile alakalı olduğunu varsayarsak şöyle bir meta tag uygulanabilir.

Wordpress Temaları, Wordpress Tema - Wordpress Dünyası
Sitemizde her tür siteye uygun yüzlerce wordpress teması arasından dilediğinizi seçebilir,
ücretsiz wordpress temaları indirerek gönlünüzce kullanabilirsniz.
http://www.wordpressdunyasi.com

Yukarıdaki harf sayısı idealdir, buradaki anahtar kelimeleri kendinzie göre değiştirebilirsiniz. Buna ek olarak anasayfa için keywords kısmınada "wordpress teması, wordpress temaları, wordpress tema" yazıldığı zaman olay tamamdır, abartmaya hiç gerek yok! diğer anahtar kelimelerde alt sayfalarda çalışabilirsniz.

Şimdi sıra güzel bir makale yazmaya geldi, burasını sizin hayal gücünüze bırakıyorum, ama her zaman olduğu gibi buradada abartıya kaçmaktan sakınmalıyız. Örneğin bu makalemiz uzunluğunda bir yazı arasına dört beş tane anahtar kelime serpiştirilebilir, dikkat etmemiz gereken şey okuyucuyu sonuna kadar okumasını sağlayacak faydalı, özgün yazılar olmasıdır, tabiki birazda imla kuralı fena olmaz.

Bundan sonrası sosyal medya sitelerinden, bloglardan, forumlardan ve yorum formlarından sitenize verilen linkler sağlayarak hem arama motoru botlarını çekmek hemde pagerank yükselmesini sağlamaktır.