Sayfalar

15 Mart 2012

Site Hızının Seo'ya Etkileri

Sitenin açılma hızı seo bakımından ciddi bir önem arzetmektedir, bundan dolayı seo çalışması yapılan siteyi mevcut halinden ve diğer rakip sitelerden daha hızlı bir yüklenme hızıza ulaştırmamız gerekmektedir.
Pekala seo için bu önem arzetmekte olan adımı nasıl uygulayabiliriz, sitemizde ne gibi düzenlemeler yapabiliriz. Bunun birkaç yolu vardır, daha doğrusu yapılması gereken bir kaç uygulama vardır.Site açılış hızına etki eden faktörleri, yada bir nevi seo çalışmasını maddeler halinde sıralayacak olursak özetle şöyledir.


  • Öncelikle siteyi host ettiğiniz sunucular Türkiye lokasyonlu ve bağlantı hızları    kaliteli olmalıdır. Bunun için benim tavsiye edebileceğim yerli hosting firmaları natro, turhost ve ihs olabilir ve tabiiki bu listeye başka kaliteli hosting firmalarıda eklenebilir.
  • Sonrasında sitemizde gereksiz görsel öğeleri, daha doğrusu kullanılması o kadar mühim olmayan resim ve flash görselleri mümkün olduğunca kullanmamalıyız. Bunlar sitemizin açılış hızını düşürmekte en önemli faktörlerdir. Ayrıca yazılarımıza eklediğimiz resimleri eğer bizim işimize yarayacak boyuttan büyük ise çeşitli resim düzenleme programlarından yaralanarak boyutlarını küçültüp bu şekilde eklemeliyiz. 
  • Diğer bir hususta eğer söz konusu site wordpress yada blogger gibi bir blog sistemi üzerine kurulu ise anasayfada en fazla 6-7 yazı gösterilecek şekilde ayarlamalıyız. Metinler yüklenmede pek sıkıntı teşkil etmesede yazılara eklenen resimler site açılış hızını düşürecektir.
  • Bunların yanı sıra sitenize ekleyeceğiniz diğer tüm eklentiler, widgetlar, java scprit kodları gibi şeyler site hızına etki edebilirler, bu nedenle seo yapılan siteye mümkün olduğunca kullanılması önemli olmayan unsurları kullanmamalıyız.
  • Unutulmamalıdır ki Google gibi bir çok arama motoruda site açılış hızını ve sayfalar arasındaki geçişlerin süratini önemsemektedir. Bu şkilde hızlı açılan sayfalar ziyaretçilerinizide memnun bırakacak, siteyi pratik bir şekilde kolayca gezmelerini sağlayarak sitenizde daha uzun vakit geçirmelerini sağlayacak bir uygulamadır aynı zamanda ve bunlarda seo teknikleri arasında önemli olan unsurlardır.