Sayfalar

17 Mart 2012

Pagerank - PR Nedir? Artması için ne yapabiliriz?

PR nedir? Açılımı nedir? Pagerank sorgulama nereden ve nasıl yapılır? Pr arttırmak için neler yapılabilir? Hakkında konuşacak olursak...

İlk defa duyuyorsanız yabancı gelecektir bayağı. Ama eğer blog/site sahibiyseniz ve buna rağmen ilk defa duyuyorsanız biraz geride kalmışsınız demektir. Hemen öğrenmek gerekir.

PR daha önce de kendi blogumda belirttiğim gibi: sitelerin, dünyanın en çok kuıllanılan arama motoru olan google'da üst sıralarda çıkmasını belirleyen etkendir. Yani kısaca google'ın blogunuza ya da sitenize 10 üzerinden biçtiği değer. Ve bu değer sonucunda sitenizin arama sonuçlarında yükselmesi.

Hâl böyle olunca blog sahipleri bloglarının PR'sini arttırmak istiyorlar ve bu uğurda para bile verebiliyorlar.
Oysaki google'ın bu konuda dikkat ettiği 2 şey var.1.si yazıların özgün ve öz olması. 2.si PR'si yüksek sitelerin referans göstermesi.

Yani google diyor ki, ben falanca siteye 10 üzerinden 7 verdim(PR'si 7/10), o site benim gözümde değerli, doğal olarak o sitedeki link de benim gözümde değerlidir.

Bu durumda google PR değeri yüksek olan sitelerde misafir blogger olmak, tanıtım yazısı yayınlatmak, link değişimi yapmak... blogumuzun PR değerinin yükselmesi için en hızlı ve yararlı çözüm oluyor.

Daha ayrıntılı bir şekilde aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
Bu yazı firatyalcin.com admini Fırat Yalçın tarafından MY WEB için yazılmıştır.