Sayfalar

4 Ağustos 2012

Hacklink Nedir?

hacklink seo
Hacklink Seo
Hacklink nedir, hacklink nasıl yapılır? Kısaca özetlemek gerekirse hırsızlıktır. Rakiplerin emeklerini hiçe sayarak, sitelerden link çalarak aynı kelimede yükselmek isteyen diğerlerinin önüne geçmektir.
Seo danışmanlığı hizmeti verenlerin ortak hedeflerinden birisi kendi anahtar kelimesinde ilk sayfaya çıkarak kendini kanıtlamaktır. Burada  belirtmek isterimki malesef her kaliteli seo sitesi başarılı olamamakta Google'ın cilvelerine maruz kalmaktadır.
Bunun nedenlerinden en başta geleni arama motorlarının çoğunun hala backlink ve pagerank sistemiyle değerlendirme yapıyor oluşudur.
Hal böyle olunca kendi halinde doğal yollarla başarı elde etmek isteyen seo sitesi içerik bakımından ne kadar zengin olursa olsun, hacklink canavarları güvenlik açığı buldukları sitelere
 display none linkleri ekleyerek kestirme yoldan kısa zamanda seo kelimesinde yükselmektedir.
Şimdi burada bu arkadaşların tekerine çomak sokmak değil derdim ama, bu haksız yükselişede bir dur demek lazım gelir. Bunca insanın hakkı var ilk 10 da, herkes hacklink mi yapsın şimdi, bu mudur yani! Google bunları tespit edip cezasını kesmemekle doğru, dürüst web sitesi sahiplerinin hakkını yiyerek bir nevi bu hacklink işine teşfik etmiş oluyor. Ne yani kardeşim google böcüklerinin gizli linkleri görmezden gelmesini sağlamak bu kadar mı zor yani?
Her neyse bu konuda tek yakınan ben değilim, herkes bundan muzdarip sanırım. Hatta hacklink yapanların kendileri bile utanmadan yok şöyle dürüst çalışıyoruz yok böyle düzgün iş yapıyoruz diye yazılar yazıp başka hacklink yapanlara tepki gösteriyorlar, al birini vur ötekine... Bu arada hacklink nedir, hacklink nasıl yapılır şeklinde arama yapan bu işe meyil edenlerede bu işlerden uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Google bunların icabına bakıncaya kadar hepsini Allah'a havale ediyorum...