Sayfalar

10 Mart 2012

Böcek İlaçlama

Böcek İlaçlama
Böcek ilaçlama şirketleri arasındaki rekabet tam bir curcuna haline gelmiş durumda, bir ara bir ilaçlama şirketine  seo danışmanlığı yapmıştım haşere ilaçlama kelimesinde ilk sayfaya çıkması için ve başarılıda olmuştum. Şimdi yeni bir seo çalışması yapıyorum ama bu kez çok daha fazla zorlanacağım sanırım.
Esasında zorlanacak bir durum yok ama çok sağlam rakipler olunca işin içinde haliyle yapılacak seo çalışması çok daha fazla emek gerektiriyor.
Haşere ilaçlama siteleri arasında kısa bir araştırma yaptım link çıkışlarını kontrol ederek ve gördümki ilk ve ikinci sayfadaki sayfaların bir kaç site hariç neredeyse tamamı firma isimleri, domain kayıt bilgileri, siteleri barındırdıkları sunucular farklı olmakla birlikte böcek ilaçlama şirketlerinin hepsinin bir kişiye ait olduğunu gördüm. Hatta seo danışmanlığını yapan arkadaşlarıda tespit ettim, eleman profesyonel çalışıyor. Yaptığı sitelerin hiç birinden kendi seo sitesine link vermiyor ve anladığım kadarıyla haşere ilaçlama şirketinin kadrolu seo uzmanı olarak çalışıyor. Geçenlerde seo ve genel konlar üzerine yazdığı bloğunda çalışmış olduğu firmaya SEO danışmanları arandığına dair bir ilan yapmıştı sanırım bu aralar seo çalışmaları konusunda yeni bir oluşum içine girmiş durumda kendisine buradan başarılar diliyorum. Demem odur ki firmalar seo 'ya çok önem vermekte ve hatta kadrolu seo uzmanları çalıştırmaktadır ve buradan seo'nun önemi birkez daha anlaşılmış olacaktır.

Şimdi burada uygulanan SEO tekniklerinden çıkaracağımız sonuç şu şekildedir:
  • Domain kayıt bilgileri değişik olmalıdır.
  • Barındırılan sunucular farklı olmalı, yani seo hosting kullanılmalıdır.
  • Siteler arasındaki link değişimleri doğru şekilde oluşturulmalıdır.
  • Tüm siteler tanıtım yazıları ve backlinkler ile sürekli güçlendirilmelidir.
Burada bir haşere ilaçlama sitesi için yapılan seo çalışmasını inceledik ama bu uygulama aklınıza gelebilecek diğer anahtar kelimeler içinde geçerlidir.